Uefa: brez izbrisa kartonov pred finalom

Foto: EPA
Foto: EPA
Pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) so potrdili, da ne nameravajo izbrisati rumenih kartonov kaznovanim nogometašem Chelseaja in Bayerna, ki bodo morali izpustiti majski finale Lige prvakov v Münchnu. Pri Uefi so še dodali, da pravil ne nameravajo spremeniti še vsaj tri leta, čeprav bodo na prihajajočem Euru strpnejši.
Oglej si celoten članek

Združenje nogometnih sindikatov (FIFPro) je v torek sporočilo, da je Uefa zavrnila njihovo prošnjo za "amnestijo" šestih nogometašev Chelseaja in Bayerna Münchna, ki so na povratnih tekmah polfinala Lige prvakov prejeli izključujoči tretji rumeni karton, zaradi katerega bodo po pravilih tekmovanja morali izpustiti finale na Allianz Areni.

• Pred finalom LP: kaznovani želijo amnestijo

To pomeni, da bodo Branislav Ivanović, Ramires in Raul Meireles (vsi Chelsea) ter Luiz Gustavo, David Alaba in Holger Badstuber (vsi Bayern) izpustili eno največjih tekem kariere. FIFpro je na Uefo pritisnil zato, ker je po zgledu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) za prihajajoči Euro 2012 sprejela pravilo izbrisa kartonov po četrtfinalnih tekmah, česar pa ni hotela ponoviti pri svojem najelitnejšem klubskem tekmovanju.

"Opravili smo tri sestanke s predstavniki ECA (Evropsko združenje klubov, op .a.) in ostalimi, na katerih smo potrdili pravilo za naslednja tri leta," je dejal Michael van Praag, predsednik delovne komisije pri Ligi prvakov. "Nismo prejeli niti ene zahteve glede pravila rumenih kartonov, niti od predstavnika Bayerna, pravilo pa bomo uveljavljali v naslednjih treh letih. Različna pravila lahko veljajo v različnih tekmovanjih. Trenutna pravila so rezultat skrbnega in demokratičnega postopka."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.