Uefa načrtuje novo klubsko tekmovanje

Foto: Epa aleksander čeferin
Zasedanje bo konec septembra v Nyonu.
Oglej si celoten članek

Evropska nogometna zveza (Uefa) načrtuje še tretjo evropsko klubsko tekmovanje, je razkril predsednik evropskega združenja nogometnih klubov (ECA) Andrea Agnelli. Tekmovanje naj bi zaživelo leta 2021, o njem so se pogovarjali na vrhu ECA v Splitu, zeleno luč pa mu mora prižgati izvršni odbor Uefe.

"Potrebujemo dovoljenje izvršnega odbora Uefe, imamo zeleno luč za predstavitev tretjega tekmovanja, s katerim bi število klubov v vseh evropskih tekmovanjih v sezoni 2021/22 dvignili na 96," je povedal Agnelli.

IO Uefe se bo naslednjič sestal 27. septembra v Nyonu.

Najmočnejše klubsko tekmovanje liga prvakov po trenutnem formatu igra 32 ekip, v evropski ligi 48. S še 16 ekipami naj bi se evropska liga zmanjšala na 32 ekip, enako število moštev pa bi bilo v novem tekmovanju, poroča nemška tiskovna agencija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.