Uefa naredila korak nazaj

Foto: EPA
Foto: EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) se je odločila, da bo pred začetkom četrtfinalne tekme med Portugalsko in Poljsko počastila žrtve terorističnega napada v Istanbulu.
Oglej si celoten članek

Krovna nogometna organizacija na stari celini je naredila korak nazaj in sprejela odločitev, da bo pred prvo četrtfinalno tekmo počastila žrtve nedavnega terorističnega napada na letališču v prestolnici Turčije. 

Uefa je v sredo šokirala z odločitvijo, da pred prvo četrtfinalno tekmo Eura 2016 ne bo minute molka, saj so te rezervirane za  tragedije, ''ki so neposredno povezane z nogometom, eno od ekip na tekmi ali državo gostiteljico."

Odločitev je naletela na buren odziv javnosti in turških nogometnih veljakov, zato se je Uefa odločila, da se bo vendarle poklonila več kot 40 žrtvam napada v Istanbulu. Pri tem naj bi ključno vlogo odigral predsednik turške nogometne zveze Yildirim Demiroren.

Po poročanju turške tiskovne agencije Anadolu Agency bo pred tekmo na sporedu minuta molka, medtem ko nekateri drugi mediji poročajo, da se bodo žrtvam poklonili le s posebnim aplavzom.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.