Uefa odločila: brez kajenja na Euru 2012

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) so odločili, da bodo na prihajajočem evropskem prventvu v nogometu uvedli strogo prepoved kajenja. Poljska in še posebej Ukrajina, obe državi gostiteljici, imata visok delež kadilcev, a sta v zadnjem času le začeli s kampanjami proti kajenju. Na nekaterih stadionih Eura 2012, kot je denimo Donbass Arena v Donecku, je kajenje že prepovedano, a prepovedi ne spoštuejo vsi.
Oglej si celoten članek

Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes sporočila, da bo na prihajajočem evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini veljala popolna prepoved kajenja in oglaševanja tobačnih izdelkov. Prepoved kajenja bo veljala za vseh osem uradnih stadionov Eura 2012 – v prostorih tako znotraj kot zunaj – in v njihovi bližnji okolici.

Predsednik Uefe Michel Platini je dejal, da so sprejeli prepoved kajenja v znamenje spoštovanja obiskovalcev Eura in skrbi za njihovo zdravje. Pri Uefi so pred odločitvijo tesno sodelovali s svetovno zdravstveno organizacijo (Who) in Evropsko unijo. Evropsko prvenstvo, na katerem bo nastopilo 16 reprezentanc, bo na sporedu od 8. junija do 1. julija prihodnje leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.