Uefa preiskuje nov sum rasizma

Foto: EPA
Foto: EPA
Krovna evropska nogometna zveza (Uefa) je sprožila preiskavo o domnevno rasističnih dogodkih na tekmi evropske lige med rimskim Laziem in Tottenhamom. Dvoboj skupine, v kateri je v predtekmovanju igral tudi slovenski predstavnik Maribor, so igrali 22. novembra lani. Uefa preiskuje obnašanje domačih navijačev na tej tekmi.
Oglej si celoten članek

Uefa raziskuje domnevno rasistično ozadje obnašanja domačih navijačev; ti so na tekmi med drugim skandirali protijudovska gesla - Tottenham velja za klub z močno podporo navijačev judovskih korenin - ter bo preiskala tudi to, kako se je na stadionu med navijači znašel transparent z napisom Osvobodite Palestino.

Lazio je že prejel kazen v višini 40.200 evrov zaradi neprimernega obnašanja svojih navijačev na prvi tekmi teh tekmecev septembra v Londonu, ker so z oponašanjem opičjih glasov žalili domače temnopolte igralce.

Že pred tekmo v Rimu, ki jo zdaj preiskuje Uefa, so v mestu izbruhnili neredi in nekaj pretepov, najslabše jo je odnesla skupina Britancev, ki so jo napadli domači skrajneži v nekem lokalu pred tekmo in enega Londončana zabodli. A rimska policija je takrat v preiskavi nekoliko presenetljivo ugotovila, da napadalci niso bili iz vrst Lazievih navijačev, temveč sta bila glavna pobudnika napada skrajna privrženca mestnega tekmeca Rome.

Uefa bo navijaške izgrede na tekmi Lazio - Tottenham obravnavala 24. januarja na zasedanju disciplinske komisije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.