Uefa: Terryju dodatni dve tekmi kazni

Foto: EPA
Foto: EPA
Kapetan Chelseaja John Terry bo zaradi brce v hrbet Barceloninega nogometaša Alexisa Sáncheza, zaradi katere je bil izključen na povratni tekmi polfinala Lige prvakov, počival še dodatni dve tekmi. To pomeni, da bo izpustil superpokalni obračun z Atléticom Madridom.
Oglej si celoten članek

Spomnimo: John Terry je na povratni tekmi polfinala Lige prvakov na Camp Nouu v prvem polčasu s kolenom v hrbet brcnil Alexisa Sáncheza in dobil rdeč karton, zaradi katerega je bil suspendiran za finalno tekmo Chelseaja v Münchnu.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v četrtek odločila, da bo Terryju za prekršek nad Sánchezom izrekla kazen treh tekem neigranja, potem ko je eno izmed teh že odslužil z izpuščenim finalom Lige prvakov.

Terry tako ne bo na voljo Chelseaju niti za tekmo evropskega superpokala, kjer se bodo modri pomerili z osvajalcem Evropske lige Atléticom Madridom, kapetan Londončanov pa bo prav tako izpustil uvodno tekmo skupinskega dela v naslednji sezoni.

"Disciplinska komisija Uefe je suspendirala nogometaša Chelsea FC Johna Terryja za tri tekme pod okriljem Uefe," so sporočili s krovne evropske organizacije. "Ker igralec ni nastopal v finalu proti Bayernu Münchnu 19. maja, je že odslužil eno tekmo kazni. Preostali dve tekmi bosta obveljali na naslednjih dveh klubskih tekmah Uefe, na katerih bi bil na voljo."

Chelsea se lahko na odločitev v naslednjih treh dneh tudi pritoži.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.