Uefa udarila po Olimpiji, sledi odvzem točk, kazen je lahko še hujša

Foto: NK Olimpija/Facebook
Foto: NK Olimpija/Facebook
Olimpija sicer blesti v prvenstvu, a bi lahko za zeleno mizo ostala brez težko priigrane prednosti.
Oglej si celoten članek

Olimpija je po poletni kalvariji z glavnimi trenerji, ko je nepričakovano odletel veliki Robert Prosinečki, njegovo mesto pa je zasedel legendarni Španec Albert Riera, odlično odprla sezono in po nesrečnem izpadu v Evropi v polnem sijaju zasijala v domačem prvenstvu.

Varovanci Alberta Riere so slavili na prvih osmih tekmah prvenstva in imajo po enajstih kolih na svojem kontu deset zmag in en sam poraz. Ob neprepričljivih predstavah glavnih konkurentov imajo tako Ljubljančani v prvenstvu že lepo prednost, saj Celje (edina ekipa, ki je premagala Olimpijo) zaostaja že za osem točk, medtem ko je Koper oddaljen še za dodatno točko. Maribor, aktualni državni prvak ter največji rival Olimpije, pa na četrtem mestu zaostaja že za skoraj neulovljivih 13 točk.

Toda odlične rezultate in sijanje predstave ter fantastično vzdušje v garderobi bi znala zasenčiti kazen Uefe, ki po pisanu slovenskega časnika Ekipa SN Olimpiji ni spregledala vse neplačane obveznosti in dolgove, ki jih ima klub do trenerjev in bivših igralcev. Krovna evropska nogometna organizacija naj bi se namreč po pisanju Ekipe SN odločila, da Olimpijo zaradi vseh teh kršitev kaznuje.

Uefa naj bi tako že pritisnila na Nogometno zvezo Slovenije (NZS), ki naj bi Olimpiji po nekaterih informacijah odvzela dve točki v prvenstvu, medtem ko drugi viri trdijo, da naj bi Olimpija ostala brez štirih točk.

Če se bo vodstvo Olimpije želelo izogniti nadaljnjim sankcijam, bo moralo v roku treh dneh po izrečeni kazni poplačati svoje dolgove, sicer grozi klubu odvzem novih točk, skupaj celo devetih, navajajo pri Ekipi SN. Olimpija bi tako lahko kljub odličnemu začetku sezone z eno potezo zdrsnila s prvega mesta prvenstva, v boj za naslov pa bi se znova vključili nekateri klubi, kateri so se zdeli že odpisani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.