Uefa zahteva preiskavo Blatterja

Foto: EPA
Foto: EPA
V sporu med predsednikom Fife Josephom Blatterjem in njegovim možnim naslednikom ter aktualnim predsednikom evropske Uefe Michelom Platinijem je Uefa zdaj zahtevala, da posreduje etična komisija Fife.
Oglej si celoten članek

Uefa od komisije zahteva, da preišče povezavo vodilnih v Fifi v zvezi s člankom Platini: Okostnjaki v omari.

Uefa želi, da Fifa preišče, če je članek nastal v pisarni predsednika Mednarodne nogometne zveze Seppa Blatterja. "Res smo zahtevali preiskavo članka, saj nas skrbi morebitna lažna kampanja proti predsedniku Uefe," je predstavnika evropske zveze citiral nemški časnik Welt am Sonntag.

Omenjeni članek naj bi predstavniki Fife ponujali švicarskim časopisom, Uefa pa meni, da gre za kampanjo proti Michelu Platiniju, ki želi 26. februarja na izrednem kongresu kandidirati za naslednika Josepha Blatterja. Ta se po korupcijski aferi v Fifi poslavlja od predsedniškega stolčka, čeprav je bil maja letos še za štiri leta izbran kot predsednik največje in najbogatejše športne organizacije na svetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.