Posnetek šokiral svet: Preden je šel v ring, nad borca s surovimi metodami

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
UFC borec Darren Till je bil prisiljen v enem dnevu izgubiti kar pet kilogramov, da bi lahko prestal tehtanje in se tako boril v svojem Liverpoolu. V nekem trenutku je izgubil celo vid.
Oglej si celoten članek

V Liverpoolu se je v sklopu UFC dogodka odvila borba v velterski kategoriji med Darrenom Tillom  in Stephenom Thompsonom. Till ni uspel prestati uradnega tehtanja, saj je bil za kilogram in pol pretežek. V pogajanjih z nasprotnikovo ekipo se je zato dogovoril, da se odreče 30 odstotkov zaslužka. Thompson je ponudbo sprejel, dvoboj pa je po petih rundah in enoglasni sodniški odločitvi pripadel Tillu.

Z namenom, da bi dokazali, da njihov borec ni namerno padel na testu tehtanja, je njegova ekipa objavila posnetek Tillovega izgubljanja kilogramov, ki pa je šokiral svet. V določenem trenutku je borec ostal celo brez vida.

Till se je izgubljanja kilogramov lotil v petek, tako da je moral v enem dnevu izgubiti kar pet kilogramov. Pri tem mu je pomagala njegova ekipa s svojimi surovimi metodami. Začel je s tekom po traku, nadaljeval z zavijanjem v odeje, da bi se čim bolj potil, nato je sledil boksarski trening ...

Borec je bil že čisto brez moči, toda njegova ekipa je nadaljevala. Po znojenju v savni je tehtnica pokazala, da je potrebno izgubiti še dva kilograma in pol.

Nadaljevali so ob petih zjutraj. Borcu je med tekom po traku postalo slabo. Izjavil je celo, da je izgubil vid. Toda tudi to ni ustavilo njegove ekipe, ki ga je znova odpeljala v savno, kjer se mu je stanje še poslabšalo, a se je na koncu vseeno vse srečno končalo.

"Bil sem popolnoma šokiran, ko sem videl skupino ljudi, kako pritiskajo na tega dečka do trenutka, ko celo izgubi vid. Potrebno bi jih bilo suspendirati. Namesto da bi ga zaustavili, ko mu je bilo slabo, so ga silili dalje. Lahko bi ga ubili," je izjavil Mike Mazzulli, predsednik komisije boksarskih zvez in dodal: "Prišel bo dan, ko bo kdo zaradi podobnih neumnosti umrl. Vse samo za to, da bi izgubil nekaj kilogramov."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:41 2. Junij 2018.

    Idiot tromotorni... od rojstva

  • 23:09 1. Junij 2018.

    Kaj bo zgubil vid'malo se mu je periferni vid zabliskal,ponavadi zaradi padca tlaka.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.