Ukradla žogo odločilnega zadetka, noro, kaj sta pripravljena storiti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zavračala sta bogastvo, a za Messija sta se brezplačno pripravljena odreči tudi enemu največjih nogometnih spominkov vseh časov.
Oglej si celoten članek

Velika prijatelja Juan in Ignacio sta si na stadionu v Lusailu v živo ogledala finale svetovnega prvenstva med Argentino in Francijo. Vse, kar sta si želela, je bilo, da njun veliki idol Lionel Messi končno povede Argentino na nogometni prestol. A dobila sta še veliko več...

Ne le, da je Messi prispeval kar dva zadetka (zadel je tudi pri izvajanju enajstmetrovk), Argentina pa se je veselila še svojega tretjega naslova svetovnih prvakov, domov sta odnesla tudi prav poseben spominek.

Messi je namreč po izenačenju Francije na 2:2 v podaljšku zadel za 3:2, med slavjem pa so nogometaši žogo brcnili visoko na tribune stadiona v Lusailu...

Foto: Profimedia Lionel Messi

In komu je priletela v roke? Našima Juanu in Ignaciu. "Seveda nisva imela nobenega namena žoge vrniti. Nemudoma sva jo skrila ter le čakala na konec," sta situacijo pokomentirala argentinska prijatelja.

Do konca sta se sicer dobro načakala, saj je deset minut za Messijevim zadetkom izenačil Kylian Mbappe, tekmo pa so odločile enajstmetrovke.

Toda na koncu so vseeno slavili Argentinci, Juan in Ignacio pa sta domov odnesla žogo, za katero pravita, da je Argentini prinesla enajstmetrovke, posledično torej naslov svetovnih prvakov.

Foto: Profimedia Lionel Messi

Takšna trofeja pa je seveda vredna ogromno denarja. A če ste pričakovali, da sta ju nogometna navdušenca prodala za bajne denarce, se še kako motite.

"Ko so ljudje izvedeli, da imava to žogo, so nama Katarci ponujali izjemne zneske, govorimo tudi o več deset tisoč dolarjih. Toda niti pomislila nisva, da bi jo prodala. Preveč je dragocena," sta znova dokazala, da nekaterih stvari se preprosto ne da kupiti.

A še vedno obstaja možnost, da se odrečeta dragocenega spominka. "Obstajata zgolj dve možnosti. Prva je, da jo obdrživa midva. Druga pa je, če jo želi imeti Messi. V tem primeru jo seveda dobi zastonj, celo peš mu jo odneseva v Rosario," sta zaključila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.