Ukrajina žaluje, med obrambo domovine padel tudi svetovni prvak

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Obramba Mariupola je terjala številne žrtve.
Oglej si celoten članek

Po poročanju številnih ukrajinskih medijev je med obrambo Mariupola padel tudi kontroverzni 30-letni nekdanji svetovni prvak v kickboksu Maksim Kagal.

Prvi je novico o smrti svojega varovanca sporočil njegov trener Oleg Skirta, s katerim sta se skupaj podpisala pod izjemne športne uspehe.

"Na žalost vojna vzame najboljše. Maksim Kagal je preminil 25. marca, medtem ko je kot del Posebne enote Azov branil Mariupol," je novico prenesel dalje Skirta.

xxx

Skupaj s svojim trenerjem sta bila sicer člana kontroverzne Posebne enote Azov, v kateri prevladujejo neo-nacistični pogledi in se bori za obrambo Ukrajine ločeno od vojske. Člani bataljona Azov so namreč ekstremni desničarji in neonacisti, ki se borijo pod simboli SS odredov iz druge svetovne vojne.

Kagal pa je bil zgolj ena izmed številnih žrtev med obrambo Mariupola, katerega so Rusi zravnali z zemljo. Pred štirimi dnevi naj bi preminil v enem izmed bombnih napadov. "Mirno spi, brat. Mi te bomo maščevali," je še sporočil Skirta.

Kagal je sicer leta 2014 postal prava osvežitev znotraj sveta kickboksa, potem ko je v sklopu ISKA organizacije postal novi svetovni prvak. Ukvarjal se je tudi z igranjem ragbija, kjer je branil barve svojega lokalnega moštva.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 37

  • 13:53 1. April 2022.

    Je že bil na pravi strani, fašist Kličkov pa je spizdil še pravi trenutek, a roka pravice bo našla tudi …

  • 18:47 31. Marec 2022.

    Za vsakega Azovca sem vesel da ga počijo ! Vi se pa ne cmerte za nacisti , kajti , ko …

  • 06:37 30. Marec 2022.

    Nataljon Azov NI izven Ukrajinske vojske temvec je njen del. Drugo pa je koliko je Zelenski ukazoval njim in koliko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.