Ukrajinci boljši od mladih Slovencev

Foto: Žurnal24 null
Mlada nogometna reprezentanca na četrti tekmi kvalifikacij vpisala še tretji poraz. V Celju so zasluženo slavili Ukrajinci, ki so bili večji del tekme boljši tekmec.
Oglej si celoten članek
Ukrajinci so svojo premoč kronali z zadetkoma, pri katerih pa je imel na žalost domačih navijačev veliko "zaslug" tudi mladi vratar Jan Oblak. Slovenska vrsta je bila v prvem polčasu enakovreden tekmec, vendar pa si iz igre ni znala priigrati prave priložnosti. Najnevarnejša je bila s prostih strelov. Že v drugi minuti je tako Rene Mihelič z 20 metrov zatresel vratnico, v 24. minuti pa je Armin Bačinović namučil ukrajinskega vratarja Antona Kanibolockija. Tretjo lepo priložnost je v 40. minuti zapravil Josip Iličić, ki je meril točno v gostujočega čuvaja mreže.

Ukrajinci so prav tako prvič zapretili s prostega strela v peti minuti, ko je malce previsoko meril Jevgen Konopljanka, v 26. minuti pa je po lepi akciji Jegor Lugačev cilj zgrešil za nekaj centimetrov. Toda rumeno-modri so še v prvem polčasu kar dvakrat zadeli. V 34. minuti je po prostem strelu in slabem posredovanju branilcev ter vratarja Jana Oblaka do žoge v "mrtvem" kotu prišel Mikola Morozjuk in zadel za vodstvo. V 44. minuti ga je povišal Lugačev, toda predvsem po zaslugi znova slabega Oblakovega posredovanja, ki je na videz nenevarno žogo s prostega strela z desne strani spustil v mrežo.

V drugem polčasu so bili Ukrajinci boljši tekmec. Slovenci so si priigrali zelo redke priložnosti, najlepšo pa Etien Velikonja v 64., ko se je po podaji Tima Matavža znašel sam pred ukrajinskim vratarjem, a žogo poslal čez gol, in Bačinović v 66. minuti, ko je iz bližine zgrešil cilj. Toda prav vezist Maribora je praktično tudi potopil vse upe Slovencev po ugodnem razpletu. V 67. minuti si je namreč prislužil drugi rumen karton in moral z igrišča. Ukrajinci so tako do konca imeli bolj ali manj lahko delo pri ohranjanju zanesljive prednosti in druge zmage v teh kvalifikacijah.

Kvalifikacije za EP U-21 2011, skupina 8:

Slovenija : Ukrajina 0:2 (0:2)
Morozjuk (34), Lugačev (44)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.