Ukrajinci namučili svetovne prvake

Foto: EPA Nemčija Ukrajina Euro 2016 Foto: EPA Mustafi Nemčija Ukrajina Euro 2016 Foto: EPA Nemčija Ukrajina Euro 2016 Foto: EPA Nemčija Ukrajina Euro 2016 Foto: EPA Nemčija Ukrajina Euro 2016 Foto: EPA Manuel Neuer Nemčija Ukrajina Euro 2016 Foto: EPA Schweinsteiger Nemčija Ukrajina Euro 2016
Nemčija je na svoji prvi tekmi na EP v zaključku strla odpor Ukrajine (2:0) in imajo tako kot Poljaki na računu tri točke.
Oglej si celoten članek

Svetovni prvaki Nemci so z zmago začeli EP 2016 in tako nadaljujejo serijo neporaženosti na tekmah proti Ukrajini (pet tekem, tri zmage, dva remija).

Serijo zmag na uvodnih tekmah velikih tekmovanj pa nadaljuje selektor Nemčije Joachim Löw. Na EP 2008 je z 2:0 ugnal Poljsko, na SP 2010 s 4:0 Avstralijo, na EP 2012 z 1:0 Portugalsko, na SP 2014 pa znova Portugalce, in sicer s 4:0. Nemci, trikratni evropski prvaki, tudi še niso izgubili uvodne tekme na EP (zdaj imajo sedem zmag in pet remijev).

Ukrajinci, ki jim ni pomagala niti podpora boksarske legende Vitalija Klička in evrovizijske zmagovalke Jamale, ki sta bila na tribunah, so nase opozorili predvsem v drugem delu prvega polčasa, sicer pa so večino tekme dogajanje nadzorovali Nemci.

Neuer nekajkrat poklican v akcijo

V prvem polčasu je imela žogo več v posesti nemška izbrana vrsta, ki je tudi povedla, ko je v 19. minuti vezist Reala Madrida Toni Kroos izvedel prosti strel, najvišje pa je v kazenskem prostoru skočil Shkodran Mustafi, branilec Valencie. Nemci bi lahko v 29. minuti podvojili vodstvo, ko se je sam pred Andrijem Pjatovom znašel Juventusov Sami Khedira, vratar Šahtarja iz Donjecka pa se je izkazal.

A Ukrajinci so bili enakovredni, kar zadeva lepe priložnosti. Že v peti minuti je moral Bayernov čuvaj mreže Manuel Neuer posredovati po strelu Sevillinega vezista Jevgena Konpljanke, v 27. minuti pa je ustavil še strel z glavo visokega branilca kijevskega Dinama Jevgena Hačeridija. Štiri minute pozneje je poskusil še en branilec Šahtarja Vjačeslav Ševčuk, a bil premalo natančen iz razdalje, malce pozneje pa je Bayernov Jerome Boateng preprečil zadetek na golovi črti.

Kmalu po začetku drugega polčasa je Pjatov moral posredovati po poskusu Wolfsburgovega vezista Juliana Draxlerja, malce zatem pa je Kroos od daleč oplazil stičišče prečke in vratnice ukrajinskega gola. V 57. minuti se je moral znova izkazati Neuer, ko je s prostega strela z nizkim, močnim strelom poskusil Šahtarjev branilec Jaroslav Rakicki.

Na drugi strani se je Pjatov znova izkazal v 61. minuti po novem poskusu Khedire, tudi sicer pa so bili Nemci še naprej podjetnejši, poskušali s streli, a je bil Pjatov razpoložen. Dobil je tudi dvoboj z Arsenalovim Mesutom Özilom v 87. minuti.

Takoj zatem je Neuer zrušil Jevgena Seleznjova, napadalca Šahtarja, v kazenskem prostoru, a sodniki niso videli prekrška. Po nekaj ukrajinskih strelih pa so Nemci potrdili zmago v sodniškem dodatku, ko je zadel rezervist Bastian Schewinsteiger. Član Manchester Uniteda je dokončal nemški protinapad z volejem iz bližine.

Euro 2016, skupina C (1. kolo):

Poljska - Severna Irska 1:0 (0:0)
Milik 51.

Nemčija - Ukrajina 2:0 (1:0)
Mustafi 19., Schweinsteiger 92.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.