Ukrajinec se je zlomil pred novinarji: "Danes Ukrajina, jutri ..."

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Ukrajinski vezist prosi za mir v njegovi domovini.
Oglej si celoten članek

Oleksander Zinčenko, vezist Manchester Cityja, je pred polfinalno tekmo "play-offa" za uvrstitev na SP 2022 v Katarju priznal, da so tekmovalne ambicije ukrajinskih nogometašev v senci njihovih prizadevanj za prekinitev vojnega stanja v domovini.

Ukrajina, ki je od februarske invazije v vojni z Rusijo, se bo v polfinalu pomerila s Škotsko, v primeru zmage pa jo čaka še obračun z Walesom.

"Vsi Ukrajinci si želimo samo eno stvar - končati to vojno," je na zelo čustveni novinarski konferenci povedal ukrajinski reprezentant. "Pogovarjal sem se z ukrajinskimi otroci, ki ne morejo razumeti, kaj se dogaja v Ukrajini. Želimo si samo to, da bi se vojna končala. To so njihove edine sanje. Kar zadeva nogomet, imamo svoje sanje. Želimo se uvrstiti na svetovno prvenstvo in Ukrajincem pričarati te izjemne občutke, ker si to v tem trenutku še bolj zaslužijo," je povedal Zinženko, ki na tem mestu ni več mogel krotiti svojih čustev.

Foto: Print Screen

"Lahko vprašate kteregakoli Ukrajinca in vam bo odgovoril enako. Nemogoče je opisati ta občutek, dokler tega ne doživiš. Kar se dogaja v moji državi, je nesprejemljivo. Tega ne morem niti opisati. Potrebno je ustaviti to agresijo. Moramo zmagati. Ukrajina je svobodna država. Ne bomo se predali. Mnogo držav še vedno ne razume, da je danes na tapeti Ukrajina, že jutri pa ste to lahko tudi vi. Zato moramo ostati enotni in končati rusko agresijo."

"Prepričan sem, da nas bo spremljala celotna Ukrajina. Čutili bomo njihovo podporo. Lahko govorimo, a dokazati se bomo morali na igršču. Poskušali bomo osrečiti naše ljudi," je obljubil nogometaš angleškega prvaka.

Foto: Print Screen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:49 1. Junij 2022.

    Se nisi uspel razjokati , ko ste zločinsko pobili svojih 14.000 državljanov , nekatere tudi žive zažgali v zadnjih 7 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.