Ukrajinka prejela grozljiva sporočila ruskih kolegov

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Ukrajinska atletinja razkriva, da je po izbruhu vojne v njeni domovini postala tarča nekaterih ruskih kolegov in kolegic, s katerimi je imela v preteklosti celo prijateljske odnose.
Oglej si celoten članek

Ukrajinski specialistka za tek na 400 metrov Anna Rižikova je na novinarksi konferenci pred atletskim mitingom diamantne lige v Oslu s solzami v očeh spregovorila o vojnem stanju v njeni domovini, ki se vleče že slabe štiri mesece.

"Prvi dan vojne sem prejela koico sporočil mojih evropskih kolegov, ki so me bili pripravljeni sprejeti v svoj dom. Ponujali so mi, da lahko s seboj pripeljem družino in bomo na varnem," je povedala Rižikova, ki so jo ob teh besedah premagala čustva.

Foto: Print Screen

"Prejela pa sem grozna sporočila ruskih kolegov, s katerimi sem nekoč prijateljevala in tekmovala. iPisali so mi, da smo si sami krivi in da bi morali vsi po vrsti umreti. Nisem mogla razumeti. Poskušala sem odgovoriti na vsako sporočilo in jim po najboljših močeh obrazložiti, da imajo napačno predstavo o tem, kaj se dogaja. Rusija napada naše civiliste in laže ljudem," je poudarila.

Njene besede so se močno dotaknile norveške tekmice Amalie Iuel, ki je dejala: "Srce se mi lomi ob teh besedah. Že to, da tukaj tekmujeta (poleg Žižikove se je novinarske konference udeležila tudi njena rojakinja Viktorija Tkačuk, op. a.) in dosegata dobre čase, je nekaj izjemnega. Obe sta mi v velik navdih."

Žižikova se je nato vsem kolegom zahvalila za podporo, a v isti sapi poudarila, da grozotam v Ukrajini kar ni videti konca. "Številni športniki so postali vojaki in se nahajajo v okupiranih območjih. To je grozna situacija. V ruskem ujetništvu imam prijatelja, s katerim se nisem slišala že več kot mesec dni. Takšnih zgodb je še veliko. Upam, da Ukrajina zmaga, da bo vojne kmalu konec in da bomo lahko Ukrajinci živeli srečno v neodvisni državi," je sklenila.

Foto: Print Screen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 13:51 17. Junij 2022.

    Anticepilci, vodoljubci in rusoljubci vseh dežel, onegavite se!

  • 13:47 17. Junij 2022.

    Največja škoda n v Ukrajino, ampak v Sloveniji, politična rusofilija, nima nobene zveze z rusko empatijo in kulturo, ampak je …

  • 06:20 17. Junij 2022.

    Ukrajinci lažejo sami sebi, ne priznajo nič kar jim ne paše slišat! Njihovo zgodovino že spreminjajo in pišejo nove knjige …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.