Ukrajinski velikan bo v novi sezoni nastopal v nemški ligi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Rokometaši iz ukrajinskega Zaporožja bodo v novi sezoni igrali v drugi nemški rokometni ligi.
Oglej si celoten članek

Ukrajinski rokometni velikan Motor iz Zaporožja bo zavoljo vojne vihre v svoji državi v sezoni 2022/23 nastopal v drugi nemški ligi, generalni direktor nemške lige Frank Bohmann pa je v zvezi s tem dejal, da je to lahko velika priložnost za nemški rokomet.

"Verjamem, da je pridružitev Zaporožja v našo drugo ligo lahko velika reklama za nemški rokomet. V Nemčiji živi približno milijon Ukrajincev, ki lahko podpre svojo ekipo in našo ligo," je za časnike medijske hiše Funke, ki ima v lasti časnik Westdeutsche Allgemeine Zeitung, dejal Bohmann.

"Prepričan sem, da bodo nemški rokometaši in športni navijači, a tudi ljudje, ki ne spremljajo rokomet, podprli ukrajinsko ekipo na njenem čustvenem potovanju po Nemčiji," je v zvezi s tem dodal šef elitne nemške rokometne lige Uwe Schwenker in dodal: "Vsaka tekma Zaporožja v Nemčiji je lahko priložnost, da pokažemo svojo gostoljubnost, hkrati pa tudi pošljemo sporočilo miru."

Od začetka ruske vojaške invazije februarja letos so prekinjena vsa športna tekmovanja v Ukrajini. V Nemčiji so se odločili, da Motorju iz Zaporožja, ki je v minulih letih igral tudi v elitni ligi prvakov, v sezoni 2022/23 pa bo v evropski ligi, sicer drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, omogoči nastop v drugi nemški ligi. Ukrajinska ekipa bo vse svoje "domače tekme" igrala v Düsseldorfu, kar velja tudi za njene mednarodne tekme.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.