Koronaivrus kroji dogajanje v Indian Wellsu

Foto: Žurnal24 main finale Indian Wells Ivan Ljubičić Andy Roddick stadion tenis
Na prihajajočem turnirju v Indian Wellsu bodo zaradi nevarnosti koronavirusa veljala posebna pravila.
Oglej si celoten članek

Združenji teniških igralk in igralcev sta pred turnirjem v Indian Wellsu predstavili ukrepe proti širjenju koronavirusa na spomladanskih turnirjih. V ZDA bodo teniški igralci zaenkrat še nastopali pred gledalci, če pa se položaj ne bo umiril oziroma se bo poslabšal, ni izključeno tudi zaprtje stadionov.

"Ker nas izbruh virusa še naprej skrbi, smo sprejeli vrsto previdnostnih ukrepov. Varnost igralcev, osebja in navijačev mora biti na prvem mestu. Položaj spremljamo vsakodnevno, posvetujemo se z igralci in tudi zdravstvenimi organi," so v skupni izjavi zapisali združenji ATP in WTA.

Na naslednjih turnirjih se igralci ne bodo držali za roke z raznimi maskotami, ne bodo podarjali brisač, trakov za glavo, majic ali trenirk. Ne bodo dajali avtogramov, izogibali se bodo stikom z navijači. Pobiralci žog bodo na turnirjih dobili rokavice in med dvoboji ne bodo dajali brisače ali pijačo igralcem.

V objektih bodo postavili posebne postaje za čiščenje rok, skupne površine pa bodo dnevno razkuževali.

Prireditelji turnirja v Indian Wellsu so navijačem, ki so vstopnice kupili pred izbruhom koronavirusa, ponudili možnost vrnitve denarja, če si tekmovanje ne bodo upali ogledati, lahko pa bodo tudi dobropis za naslednje leto.

V soboto je bilo v 95 državah okuženih 150.000 ljudi, 3556 jih je zaradi virusa umrlo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.