Ulaga podal odstopno izjavo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Trenja na Smučarski zvezi Slovenije (SZS) dosegla vrhunec z odstopno izjavo Primoža Ulage.
Oglej si celoten članek

Odstop. Direktor trženja na Smučarski zvezi Slovenije (SZS) Primož Ulaga zapušča zvezo. Po tem, ko ga je predsednik SZS Tomaž Lovše javno skritiziral, mu je v sredo pred skupščino SZS (o njej več v desnem okvirju) poslal odstopno izjavo. Po naših informacijah je bil odnos med Ulago na eni in Lovšetom ter direktorjem SZS Matijo Vojskom na drugi strani že nekaj časa precej zaostren.

Lovše: Ve se, kdo je šef

"Tega ne bom komentiral," je na prošnjo za pojasnila odvrnil Ulaga. "Kaj pa, če jaz hočem, da gre?" pa nam je najprej rekel Lovše in dodal: "Z Ulago sva zmenjena, da se dobiva v petek. Dejstvo je, da sem jaz tisti, ki postavlja pogoje. Če se temu ne more prilagoditi, bo pač moral iti."

Lovše poudarja, da je Ulaga zelo uspešen direktor nordijskih disciplin, a da se zapleta v spore z Vojskom. "Opažam, da je premalo prisoten na zvezi," dodaja. Ulaga na to odgovarja: "Ali so rezultati doseženi iz pisarne ali iz vesolja, ni pomembno."

Moteči zaslužki glavnih

Pestro je tudi na današnji letni skupščini SZS. Trenerji so sicer za nazaj dobili plače (majskih še ne), izplačilo nagrad pa so jim preložili na september. Vse glasnejše so govorice o vrtoglavo visokih plačah Vojska in poslovnega direktorja Andraža Kopača, klubi pa se na drugi strani borijo za preživetje.

"Prevladuje občutek, da Lovše forsira alpsko smučanje. Hkrati so na zvezi povečali število zaposlenih, obljubljali pa so zmanjšanje. Dejstvo je, da je Ulaga naredil bistveno več za nordijce. Tudi odnosi so bili takrat korektni," nam je dejal eden od trenerjev.

"Rumeni karton" tudi za Vojska

"Tako Matija Vojsk, direktor SZS, kot Primož Ulaga, sta od mene dobila 'rumena kartona'. Vojsk zaradi slabega komuniciranja z zbori in odbori zveze. Nikakor pa mu ne morem očitati nedelavnosti," je dejal Lovše, ki je več kot očitno nezadovoljen tudi z delom Vojska.

MINI INTERVJU: Primož Ulaga

Zakaj ste se odločili oditi iz Smučarske zveze Slovenije?
Tega ne bom komentiral. S Tomažem Lovšetom se moram še usesti. Bomo videli, kako se lahko uskladimo.

Ali držijo govorice, da ste že dlje čase deležni pritiskov s strani Lovšeta?
Ne pritiski, so pa pričakovanja, da bom jaz v pisarni in pod nadzorom drugih.

Kako odgovarjate na očitke direktorja SZS Tomaža Lovšeta, da bi morali več časa prebiti na sedežu zveze?
Trženje je zelo težka naloga. Ali so rezultati doseženi iz pisarne ali iz vesolja, ni pomembno. V lanski sezoni smo povečali skupek sponzorskih sredstev, kar je danes - v takšnih razmerah - zelo težko doseči. Ocena drugih je pač ocena drugih, številke pa govorijo zase. Pridobiti več sredstev ni enostavno, a rezultati so bili kljub temu več kot dobri.

Do kakšnih sprememb bi po vašem moralo priti na zvezi?
Zveza - kot takšna - ne more več dolgo obstati. Potrebno bo iti v zamenjave, zmanjšati stroške in tudi zaposlene.

Omenili ste zmanjšanje stroškov. Po naših informacijah naj bi vodilni mesečno prejemali okoli 10.000 evrov bruto, prejšnji direktor Jaro Kalan pa je imel 5.000 evrov bruto plače. Ali ne bi začeli najprej krčiti sredstev na tem področju?
Sam sem šel na nižjo plačo, podpisal sem slabšo pogodbo, kot sem jo imel prej, ker to delo rad opravljam. Je pa zelo nefer, če govorice o plačah res držijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.