Umaknite se, Cavs začeli pohod

Foto: Žurnal24 NBA končnica 2010 Cleveland Cavaliers Chicago Bulls LeBron James zabija Foto: Žurnal24 NBA končnica Cleveland Cavaliers Chicago Bulls prva tekma Jamison Foto: Žurnal24 NBA končnica Cleveland Cavaliers Chicago Bulls prva tekma Varejao Foto: Žurnal24 NBA končnica Cleveland Cavaliers Chicago Bulls prva tekma Shaquille O`Neal Foto: Žurnal24 NBA končnica Cleveland Cavaliers Chicago Bulls prva tekma LeBron James Foto: Žurnal24 James bo postal deseti košarkar, ki je postal MVP lige dvakrat zapored. (Foto: R Foto: Žurnal24 NBA končnica Cleveland Cavaliers Chicago Bulls prva tekma Shaquille O`Neal Foto: Žurnal24 NBA končnica Cleveland Cavaliers Chicago Bulls prva tekma Derrick Rose
Cavaliers so na prvi tekmi končnice dokazali, da so prvi favorit za naslov prvaka. Ekipna igra, raznovrstne akcije in odličen napad. Končnih 96:83 niti ne pokaže, koliko boljši so bili od Bullsov.
Oglej si celoten članek
To je bil večer, ko smo videli, kako trdo je Shaq treniral zadnjih šest tednov, da bi se po poškodbi vrnil odlično pripravljen.
Mike Brown, trener Cavsov

Končnica lige NBA se je v noči na nedeljo začela z dvobojem Cleveland Cavaliersov in Chicago Bullsov. V Quicken Loans Areni je bilo že po prvi četrtini jasno, kdo je gospodar in kdo favorit za napredovanje v drugo kolo. Z izjemnim napadom, raznovstnimi akciji, predvsem pa s prispevkom številnih igralcev so Cavaliers povedli 32:16 in prednosti do konca niso več izpustili iz rok. Iz minute v minuto je bila boljša tudi obramba. Toliko kemije v igri Cavsov še ni bilo: Antawn Jamison se je odlično ujel tako z Zydrunasom Ilgauskasom kot s Shaquillom O`Nealom. Ja, O`Neal se je vrnil po 29 tekmah odstotnosti zaradi poškodbe in zbral 12 točk ter imel pet skokov. Igro je z odliko vodil Mo Williams (19 točk in 10 podaj). In tu je seveda še LeBron James, ki je dal 24 točk in imel pet podaj. Bulls so izgubili 83:96. "To je to. Imamo možnost, da smo zelo uspešni. Navijači nam stojijo ob strani in mi se le zabavamo. Vesel sem, da sem zraven," je dejal Jamison, ki je imel 15 točk in 10 skokov.

V noči na ponedeljek bo v končnici debitiral Goran Dragić. Tekma večera pa bo Los Angeles Lakers proti Oklahomi City Thunderju. Ob 21.00 (prenos na ŠportTv) se prepričajte, ali Grom lahko preseneti prvake.

Miljo nad morjem je svojo najboljšo tekmo v končnici odigral Carmelo Anthony. Z 42 točkami (njegov rekord v končnici) in s pomočjo trojk J. R. Smitha v zadnji četrtini je Denver Nuggets povedel do zmage nad Utah Jazz 126:113. Druga tekma bo v ponedeljek, a zdi se, da bodo Jazzi brez poškodovanega Andreja Kirelenka nemočni proti Nuggetsom. Atlanta Hawks proti oslabljenim Milwaukee Bucksom niso imeli posebnih težav, Primož Brezec pa ni dobil priložnosti za igro. Brez presenečenja se je končala tudi četrta tekma prvega dne končnice. Boston Celtics so ubranili domači parket in Miami Heate v tekmi obramb premagali 85:76.

Liga NBA, 1. kolo končnice, tekme 17. 4.:

Vzhod
Cleveland Cavaliers : Chicago Bulls 96:83 /1:0/
James 24, Williams 19, 10 as., Jamison 15, 10 sk., O`Neal 12, Varejao 8, 15 sk.; Rose 28, 10 as.

Atlanta Hawks : Milwaukee Bucks 102: 92  /1:0/
Johnson 22, Bibby 19, Crawford 19; Jennings 34, Brezec (ni igral)

Boston Celtics : Miami Heat 85:76  /1:0/
Pierce 16, Garnett 15, 9 sk., T. Allen 14; Wade 26, Richardson 15

Zahod
Denver Nuggets : Utah Jazz 126:113  /1:0/
Anthony 42, Smith 20, Nene 19; Williams 26, 11 as., Boozer 19

+v poševnicah je izid v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.