Umrl boksar, ki je Aliju zlomil čeljust

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji Ken Norton, ki je leta 1973 premagal tudi slovitega Mohameda Alija, je v 71. letu starosti preminil v bolnišnici v Arizoni.
Oglej si celoten članek

Ken Norton je umrl zaradi zastoja srca, je njegov sin Ken Norton mlajši potrdil za časnik Los Angeles Times.

Del zlatega obdobja

Američan, ki je kariero končal z 42 zmagami, od tega 33 z nokavtom, sedmimi porazi in enim neodločenim izidom, je bil skupaj z Alijem, Georgeom Foremanom, Joejem Frazierjem, Leonom Spinksom in Jimmyjem Youngom del zlatega obdobja težke kategorije v boksu. Z boksom se je začel ukvarjati v vojski, ko je bil marinec, profesionalec pa je postal leta 1967, ko so ga izpustili iz vojske.

Premagal Alija in mu zlomil čeljust

Leta 1973 je v dvoboju v San Diegu pripravil presenečenje ter po 12 rundah in sodniški odločitvi premagal Alija, pri tem pa mu zlomil čeljust. Z Alijem je pozneje sicer boksal še dvakrat, a mu ga ni več uspelo premagati. Norton je takrat postal komaj drugi boksar po Frazierju, ki je premagal Alija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.