Umrl član hrama slavnih

Foto: EPA
Foto: EPA
V triinosemdesetem letu starosti je preminil nekdanji zvezdnik ekipe New York Rangers Andy Bathgate.
Oglej si celoten članek

Član hrama slavnih igralcev severnoameriške hokejske lige NHL Andy Bathgate je bil osemkrat udeleženec tekme vseh zvezd, v sezoni 1958-59 je bil najkoristnejši igralec lige.

Imel je v lasti skoraj vse rekorde moštva Rangers, še vedno pa je njegov najdaljši strelski niz v zgodovini ekipe, saj je zadel na desetih zaporednih srečanjih. V 17 sezonah v NHL je igral še za Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings in Pittsburgh Penguins. Edini naslov prvaka je osvojil leta 1964 s Torontom.

Za Washington Capitals ni igral, ta ekipa pa je premagala Minnesoto Wild s 3:2 in ostala na čelu lige. Za zmagovalce je vodilni strelec lige Rus Aleks Ovečkin dosegel štirideseti gol, kar mu je uspelo osmič od enajstih sezon, v katerih igra v najmočnejši hokejski ligi na svetu, šestič pa kot prvemu v sezoni. Slednje sta pred njim zabeležila le Bobby Hull in Phil Esposito.

Na domačem ledu je izgubila trojica moštev; Carolina Hurricanes v dvoboju z Boston Bruins z 1:4, New Jersey Devils s Tampo Bay Lightning z 0:4, San Jose Sharks pa z Buffalo Sabres z 1:3.

Pred svojimi gledalci so poleg ekipe iz ameriške prestolnice slavili le še igralci Anaheim Ducks, ki so po podaljšku odpravili Edmonton Oilers z 2:1. Anaheim je slavil sedmič zapored in ostaja tik za Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Kralji, ki so četrti na zahodnem delu lige, bodo igrali v noči na nedeljo po slovenskem času z ekipo Buffalo Sabres.

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 0:4
Carolina Hurricanes - Boston Bruins 1:4
San Jose Sharks - Buffalo Sabres 1:3
Washington Capitals - Minnesota Wild 3:2
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 2:1 (podaljšek)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.