Umrl dobitnik olimpijske kolajne

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji evropski prvak in dobitnik olimpijskega odličja v dvigovanju uteži je umrl v 35. letu.
Oglej si celoten članek

V komaj petintridesetem letu starosti je preminil nekdanji bolgarski dvigalec uteži Veličko Čolakov, dobitnik medalj z olimpijskih iger in svetovnih prvenstev, so sporočili iz bolnišnice v njegovem domačem Smoljanu, kjer je po koncu kariere skrbel za podmladek. Vzroka smrti niso pojasnili.

Čolakov je v kategoriji nad 105 kg osvojil bron na OI v Atenah leta 2004, tega leta je bil tudi evropski prvak, in srebro leto prej v isti kategoriji na SP. Bil je član bolgarske vrste v dviganju uteži, ki zaradi odkritega dopinga ni mogla nastopiti na OI leta 2008 v Pekingu. Bil je med enajsterico, ki so padli na dopinškem testu zaradi anaboličnih steroidov. Nameraval je nastopiti na OI leta 2012 za Azerbajdžan, bil je namreč iz azerbajdžanske manjšine v Bolgariji, vendar se je pred tekmovanjem v Londonu zaradi zdravstvenih razlogov nastopu odpovedal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.