Umrl dvakratni olimpijski prvak

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Umrl je dvakratni olimpijski hokejski prvak in član mednarodnega hokejskega hrama slavnih Vladimir Petrov.
Oglej si celoten članek

V devetinšestdesetem letu starosti je zaradi raka preminil legendarni ruski hokejist Vladimir Petrov, so sporočili z Ruske hokejske zveze, ki jo je Petrov vodil sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja. Petrov je s Sovjetsko zvezo osvojil dva olimpijska naslova in bil devetkrat svetovni prvak.

''Petrov je bil morda najmočnejši člen sovjetske državne reprezentance, z rokami kovača in izbočenim vratom, 100-kilogramska gmota mišic z najredkejšim ruskim orožjem - grozeč strel z zamahom,'' je nekoč zapisal novinar Wayne Coffey.

''On je bil izjemen igralec in velik človek,'' je ob smrti hokejista povedal legendarni sovjetski vratar Vladislav Tretiak. ''Ambiciozen in vztrajen. Pregovarjal se je s trenerji, tudi z največjim Anatolijem Tarasovim. Njegova vztrajnost je bila ključ do njegovih zmag. Do poslednjih dni je naredil vse za hokej. Ko premini človek takšnega kova, žalujemo,'' je dodal Tretiak.

Petrov je z Valerijem Harlamovom in Borisom Mihajlovom sestavljal izjemno napadalno trojko Sovjetske zveze. Kariero je končal leta 1983 in bil potem med drugim predsednik ruske zveze ter na čelu klubov CSKA Moskva, Spartak Moskva in SKA Sankt Peterburg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.