Umrl eden največjih vseh časov

Foto: Profimedia Naim Süleymanoğlu
Turčija zavita v črno.
Oglej si celoten članek

Turška tiskovna agencija je potrdila, da je v 51. letu starosti zaradi odpovedi jeter umrl legendarni dvigovalec uteži Naim Süleymanoğlu, znan tudi kot "žepni Herkul".

V Bolgariji rojeni šampion, ki si je vzdevek pridobil zaradi nizke postave (v višino je meril pičlih 147 cm), je bil med drugim trikratni olimpijski prvak, in sicer v letih 1988, 1992 (obakrat v kategoriji do 60 kg) in 1996 (do 64 kg).

V karieri je postavil šest svetovnih rekordov. Na olimpijskih igrah v Seoulu (1988) je bil tako dominanten, da bi njegov dosežek zadostoval za zmago v razredu do 67 kilogramov (342,5 [do 60 kg)] > 340,0 [do 67 kg]).

Foto: Profimedia Naim Süleymanoğlu

Po koncu športne poti se je želel preizkusiti v politiki, vendar so vsa njegova prizadevanja pristala na nerodovitnih tleh. Süleymanoğlu je edini dvigovalec uteži v zgodovini, ki je osvojil zlato na treh različnih olimpijskih igrah.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:36 18. November 2017.

    Kaj pa je to :"polhen"??? So to steroidi iz polhov (pa ne STEREOIDI)? Uboga slovenščina, kaj vse mora prenašati!

  • 18:26 18. November 2017.

    Ni čuden , polhen stereoidov !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.