Umrl eden od velikanov košarke

Poslovil se je eden najvplivnejših mož v zgodovini košarke.
Oglej si celoten članek

 V 95. letu starosti je na svojem domu v Beogradu umrl dolgoletni košarkarski funkcionar Borislav Stanković, poročajo srbski mediji.

Borislav Bora Stanković je eden od utemeljiteljev moderne košarke. V času njegovega delovanja v Mednarodni košarkarski zvezi (Fiba) - od leta 1976 do 2002 je bil generalni sekretar - je bila zarisana črta za tri točke, spremenile so se dimenzije igrišča, namesto polčasa so uvedli četrtine, Stanković pa je tudi med najzaslužnejšimi, da je na olimpijskih igrah v Barceloni zaigralo ameriško sanjsko moštvo.

Stanković je bil kot igralec član beograjskih klubov Crvene zvezde, Železničarja in Partizana, kot trener pa je deloval v Partizanu, OKK Beogradu in italijanskem Cantuju.

Osvojil je tri prvenstva bivše države kot igralec in trener, bil je prvak Italije ter dvakrat pokalni zmagovalec Jugoslavije.

V reprezentančnem dresu je med letoma 1948 do 1953 odigral 36 tekem, v košarkarsko zgodovino pa bo zapisan tudi kot prvi strelec na svetovnih prvenstvih (1950). Leta 1991 je postal član košarkarske hiše slavnih v Springfieldu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.