Mnogo prezgodaj umrl nekdanji košarkar Olimpije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarski svet je pretresla novica o smrti Bobana Petrovića.
Oglej si celoten članek

Legendarni košarkar beograjskega Partizana, nekdanji reprezentant Jugoslavije in eden od najboljših strelcev v zgodovini črno-belih Boban Petrović je danes umrl v Južnoafriški republiki, poroča njegov nekdanji klub.

Petrović, katerega dober prijatelj je bil Slovenec Peter Vilfan, je igral tudi za ljubljansko Olimpijo.

Petrović je bil po nedavni prometni nesreči nekaj dni v bolnišnici, danes pa so sporočili, da je njegovo srce prenehalo biti. V sporočilu Partizana so zapisali, da je Petrović, rojen leta 1957, za Partizan igral od leta 1976 do 1985 in bil v tem času eden najboljših igralcev črno-belih.

Petrović je bil tudi jugoslovanski reprezentant in je z izbrano vrsto takratne skupne države osvojil srebro na evropskem prvenstvu 1981 in bron na svetovnem prvenstvu 1982.

V dresu Partizana je osvojil dva pokala Radivoj Korać (1978, 1979), dva naslova državnega prvaka (1979, 1981) in pokal SFRJ (1979).

S 3618 točkami z 273 tekem je Petrović deseti strelec v zgodovini beograjskega kluba, igral pa je tudi za francoski Reims, Olimpijo, špansko Manreso, Napredak iz Kruševca in belgijski Hasselt.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.