Umrl je legendarni "Cezar"

Foto: Epa
Foto: Epa
V 80. letu starosti je umrl legendarni kapetan škotskega velikana.
Oglej si celoten članek

Nekdanji kapetan škotskega nogometnega velikana Celtica, Billy McNeill, ki je škotski klub leta 1967 popeljal do evropske slave, je umrl v 80. letu starosti. Klub je novico o smrti svojega "največjega kapetana vseh časov" objavil danes na spletni strani.

"Naš oče je vedno našel čas za navijače, zato, prosimo, povejte njegove zgodbe, pojte njegove pesmi in slavite njegovo življenje," je ob smrti McNeilla zapisala njegova družina.

Celtic je bil prvi britanski klub, ki je osvojil evropski pokal, ko je v finalu s fanti, ki so bili vsi rojeni v Glasgowu in njegovi okolici, premagal milanski Inter.

Foto: Profimedia Billy McNeill kip Celtic Park

McNeill, ki so mu navijači nadeli vzdevek "Cezar", je kot kapetan popeljal Celtic do devetih zaporednih naslovov v škotskem prvenstvu, nato pa je v klubu deloval tudi kot trener.

Velikan Umrla je legenda Liverpoola

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.