Umrl je Rubin 'Hurikan' Carter

Foto: EPA
Foto: EPA
V starosti 76 let je umrl nekdanji boksar Rubin Carter, ki je 19 let preživel v zaporu zaradi krivične obsodbe.
Oglej si celoten članek

Na svojem domu v Torontu je preminil nekdanji boksar Rubin Carter, znan tudi kot Hurikan. Američan, ki se je v zadnjem obdobju bojeval z rakom na prostati, je umrl v spanju. Carter, ki je v karieri dobil 27 dvobojev ob dvanajstih porazih, je znan predvsem po krivični obsodbi trojnega umora leta 1966 zaradi katere je 19 let preživel za zapahi, preden je resnica o krivem pričanju prič prišla na dan.

Carter je bil izpuščen leta 1985, o njegovi zgodbi pa je bil posnet film, napisanih več knjig, Bob Dylan pa je njegovo zgodbo upesmil v znani pesmi Hurricane. "Prvih 49 let življenja sem živel v peklu, zadnjih 28 let pa v nebesih. Živeti v svetu kjer resnica in pravica, ne glede na to kako pozno, resnično obstajata, tak svet so nebesa za vse," je o svojem življenju nekoč dejal Carter, ki je leta 1993 dobil častni naslov svetovnega boksarskega prvaka in bil sprejet v boksarsko dvorano slavnih v New Jerseyju

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.