Umrl je Siniša Mihajlović

Foto: Epa
Foto: Epa
Legendarni nogometaš je izgubil bitko z boleznijo.
Oglej si celoten članek

V 54. letu starosti je umrl Siniša Mihajlović, nekdanji reprezentant Jugoslavije in kasneje Srbije in Črne gore, ki se je v zadnjih letih boril z levkemijo.

Mihajlović, ki je bil rojen v Vukovarju leta 1969, je nosil dres Borova, Vojvodine, z njo je v sezoni 1988/89 kot devetnajstletnik presenetljivo osvojil prvenstvo Jugoslavije, zvezdniške trenutke pa je doživel pri Crveni zvezdi s katero je postal tudi evropski in svetovni klubski prvak. Nato se je preselil v Italijo, nastopal je za Romo, Sampdorio, Lazio in Inter, njegovih 28 zadetkov iz prostih strelov pa je še vedno rekord Serie A.

Nihče tega ni ponovil Video: Mihajlović na eni tekmi trikrat v polno s prostih strelov

"Siniša je v bolnišnici, je pri zavesti. Ni v komi kot so objavili nekateri. Danes se počuti nekoliko boljše, a je še vedno v božjih rokah. Lahko živi še deset dni, lahko pa 30 let. Za takšno bolezen gre. Tega se zaveda, enako tudi njegova družina, " je sicer pred dnevi za srbski Sportal izjavil njegov prijatelj.

Mihajlović se je zadnje dve leti in pol zdravil zaradi levkemije, stanje se mu je ves čas menjalo, ko se je vrnil na klop italijanske Bologne, je bilo videti, da bo bolezen premagal. A zadnje dneve se mu je stanje poslabšalo.

Kot igralec je za reprezentanco odigral 63 tekem in dosegel deset golov, spomine nanj pa imajo tudi slovenski nogometaši. Leta 2000 na evropskem prvenstvu na Nizozemskem in v Belgiji je na tekmi proti Sloveniji prejel rdeč karton, Srbi pa so po njegovi izključitvi izničili vodstvo tekmecev 3:0 in izenačili.

"Umrl je velikan našega nogometa, to je najpomembnejša in najbolj žalostna vest dneva. Tri leta je trajaa njegov herojski boj z boleznijo," so zapisali pri srbskih Novostih. 

"Iz Italije je prišla najslabša možna vest, Srbija je v solzah. Mihajlović je bil fant nalezljivega nasmeška iz Borova, zmagovalec Lige prvakov in simbol boja za življenje," je zapisano pri Kurirju.

"Siniša Mihajlović je bil božja levica, velik oče, mož in Srb, mojster prostih strelov in nogometna legenda, " pa so sklenili pri Telegrafu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.