Umrl legendarni član Olimpije in reprezentant Jugoslavije

Foto: Žurnal24 main Brane Oblak in Danilo Popivoda
Foto: Žurnal24 main Brane Oblak in Danilo Popivoda
Slovenski nogomet je izgubil enega izmed svojih velikanov.
Oglej si celoten članek

V 75-letu starosti je umrl nekdanji nogometaš Olimpije Danilo Popivoda. Za ljubljanski klub je zbral 227 ligaških tekem in dosegel 58 zadetkov.

"Pretresen sem," so bile uvodne besede Popivodinega dolgoletnega klubskega in reprezentančnega soigralca Braneta Oblaka. "Na Danila me vežejo zelo lepi spomini. Skoraj dve leti sva bila sostanovalca na reprezentančnih pripravah, veliko časa sva skupaj preživela predvsem na ameriški turneji. Bil je malce bojazljive narave in preveč previden, to je morda edina stvar, ki me je pri njem malce motila. V zadnjih letih se nisva veliko videla, nazadnje sva se srečala na enem nogometnem dogodku lani v Radomljah," je o Popivodi za STA dejal legendarni Brane Oblak.

Popivoda se je rodil v Lovćenacu v Srbiji 1. maja 1947, nogometno kariero pa začel v Sloveniji. Član Olimpije je bil najprej od leta 1965 do 1975, kasneje je šest let nosil dres nemškega Eintrachta iz Braunschweiga. V Nemčiji je na 129 tekmah dosegel 30 golov. Nato se je vrnil k Olimpiji in tam leta 1982 odigral poslovilno tekmo. Pri tej je igral že kot mladinec, zato pri mnogih velja za slovenskega nogometaša, čeprav ima črnogorske korenine.

Leta 1974 je kot edini Slovenec postal najboljši strelec najmočnejše jugoslovanske lige. Dosegel je 17 golov. 

Skupaj z Branetom Oblakom sta bila leta 1974 tudi prva Slovenca, ki sta zaigrala na svetovnem prvenstvu. Skupno je Popivoda zbral 20 nastopov za Jugoslavijo, pri tem je dosegel pet zadetkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.