Umrl legendarni nogometaš, dobitnik dveh zlatih čevljev

Foto: twitter
Foto: twitter
Umrl je legendarni portugalski nogometaš Fernando Gomes.
Oglej si celoten članek

Nekdanji portugalski nogometaš Fernando Gomes je danes izgubil boj z boleznijo, je na klubski spletni strani zapisal sloviti portugalski klub Porto. Gomes je najboljši strelec v zgodovini Porta, v osemdesetih letih minulega stoletja je dvakrat osvojil tudi nagrado zlati čevelj, ki jo vsako leto prejme najboljši strelec v nacionalnih ligah.

Fernando Gomes je na 431 ligaških tekmah, ki jih je odigral v svoji karieri, dosegel 330 golov. Kar trinajst sezon je odigral za Porto, v svoji dolgoletni in uspešni karieri pa je zastopal tudi barve španskega Sportinga iz Gijona in portugalskega Sportinga iz Lizbone. Šestkrat je bil najboljši strelec domačega prvenstva.

V letih 1983 in 1985, ko je igral za Porto, je prejel prestižno nagrado zlati čevelj, za portugalsko reprezentanco pa je na 47 tekmah dosegel 13 golov.

Portugalska nogometna zveza je zapisala, da je bil Gomes sinonim za eleganco, odličnost in gole, v spomin na velikana portugalskega nogometa, ki je danes umrl v 67. letu starosti, pa se bodo vse nogometne tekme v tem tednu na Portugalskem pričele z minuto molka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.