Umrl legendarni trener, nihče ga ni presegel

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Štirikrat je osvojil nagrado za trenerja leta.
Oglej si celoten članek

V 91. letu starosti je umrl legendarni trener v ameriškem nogometu Don Shula. Pod njegovim vodstvom so Miami Dolphins dvakrat osvojili super bowl v letih 1972 in 1973, v letu 1972 se sezono končali brez poraza (17-0), kar doslej ni uspelo še nobeni drugi ekipi v NFL.

"Don Shula je bil 50 let patriarh delfinov iz Miamija. Naši franšizi je prinesel zmagovito miselnost, Miami pa postavil na veliko ameriško športno prizorišče," je ob žalostni novici zapisala floridska ekipa.

Shula je v svoji poklicni karieri poleg Miamija vodil še Baltimore Colts. Obe ekipi sta pod njegovim vodstvom dosegli kar 347 zmag, kar je absolutni rekord v ligi NFL.

Drugi najbolj uspešen trener v ligi NFL je George Halas (318), tretji pa Bill Belichick (273), zdajšnji trener moštva New England Patriots.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.