Umrl najstarejši olimpijec

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V kitajskem mestu Xian v Shaanxi je v nedeljo umrl Guo Jie, najstarejši udeleženec olimpijskih iger, je sporočila kitajska tiskovna agencija Xinhua. Guo Jie je nastopil na olimpijskih igrah v Berlinu leta 1936.
Oglej si celoten članek

Guo Jie si je leta 1936 v metu diska z metom dolgim 41,07 metra - današnji svetovni rekord je 74,08 m - priboril nastop na olimpijskih igrah v Berlinu, kjer je izpadel že v predtekmovanju.

Po olimpijskih igrah je odšel na Japonsko, leta 1942 diplomiral iz kmetijskih ved na univerzi v Tokiu, nato je poučeval na univerzi v Pekingu, leta 1952 pa se je preselil v Xian in do upokojitve deloval na športnem inštitutu v Xianu.

Tudi po upokojitvi ni zapustil športnega delovanja, leta 2008 je bil med nosilci olimpijske bakle v Pekingu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.