V Barceloni žalujejo

Foto: Epa
Foto: Epa
Katalonski klub zavit v črnino.
Oglej si celoten članek

Umrl je nekdanji predsednik španskega nogometnega velikana Barcelone Josep Lluis Nunez. Katalonski klub je vodil 22 let, v času predsedovanja je v Barcelono pripeljal zvezdnike Diega Maradono, Rivalda in Ronalda, leta 1988 pa je za trenerja imenoval legendarnega Johana Cruyffa. Star je bil 87 let.

Nunez je bil prvi mož Barcelone med leti 1978 in 2000. Z imenovanjem Cruyffa za trenerja se je začela prenova katalonskega velikana in pot k novim uspehom. Pod vodstvom Nizozemca je Barcelona osvojila štiri zaporedne naslove v la ligi in prvi evropski pokal leta 1992.

Nunez je leta 1979 vzpostavil mladinsko akademijo La Masio, kjer so se med drugim nogometno izoblikovali Lionel Messi, Andres Iniesta, Xavi, Carles Puyol in Pep Guardiola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.