Črn dan za alpsko smučanje, žaluje tudi Mazejeva

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Svet alpskega smučanja je pretresla nova tragedija.
Oglej si celoten članek

V 59. letu starosti je po dolgi bolezni umrl italijanski smučarski trener Valerio Ghirardi, ki je od leta 2014 pa do leta 2017, ko je v Mariboru pred domačimi gledalci sklenila svojo kariero, treniral Tino Maze.

Prekaljeni smučarski strokovnjak je bil eden najuspešnejših italijanskih trenerjev v zadnjih dveh desetletjih.

Največje uspehe je dosegal z nekdanjo vrhunsko italijansko smučarko Isolde Kostner, ki je na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih zbrala šest odličij.

Bil je trener italijanske ženske ekipe za hitre discipline, velik pečat je pustil v Španiji z varovanko Carolino Ruiz Castillo, na športni poti pa je usmerjal tudi paraolimpijko Melanio Corradini.

Foto: Anže Petkovšek Tina Maze

Leta 2014 se je pridružil ekipi Team to aMaze, kjer je ostal vse do Tininega slovesa od belih strmin. Po njeni upokojitvi si je nov izziv našel v Kanadi, kjer je prav tako skrbel za dekleta v hitrih discplinah.

Mazejeva je z njegovo pomočjo osvojila dva naslova svetovne prvakinje (smuk, kombinacija) in naslov podprvakinje (super-G) na SP v Beaver Creeku leta 2015.

Najbolja slovenska smučarka se je ob zadnjem nastopu na veleslalomu za zlato lisico leta 2017 v Mariboru ustavila sredi proge in objela dva moža. Prvi je bil njen življenjski partner in trener Andrea Massi, drugi pa Ghirardi.

S samostojno ekipo slovenske šampionke, kjer so pred tem na mestu Massijevega trenerskega pomočnika delovali Jure Hafner, Livio Magoni, Walter Ronconi in Mauro Pini, je sodeloval od pomladi 2014 do konca njene kariere.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.