Umrl nogometni velikan slovitega kluba

Foto: Shutterstock Šport: Umrl je legendarni košarkar, ljubljenec tivolske publike - Sveča
Po ocenah strokovnjakov gre za najboljšega levega branilca v zgodovini legendarnega južnoameriškega kluba.
Oglej si celoten članek

V 80. letu starosti je v Buenos Airesu umrl nekdanji argentinski nogometni reprezentant Silvio Marzolini. Za južnoameriško izbrano vrsto je nastopil na dveh svetovnih prvenstvih v Čilu 1962 in Angliji 1966. Izjemno globoke sledi je pustil tudi pri klubu Boca Juniors, med drugim je bil tudi trener slovitega Diega Armanda Maradone.

Marzolini je bil po ocenah številnih ljubiteljev nogometa najboljši levi branilec Boce Juniors vseh časov, v osrednjem notranjem prostoru slovitega stadiona Bombonera v Buenos Airesu je postavljen tudi njegov kip.

Za Boco Juniors je igral med letoma 1960 in 1972 ter v tem obdobju petkrat slavil v argentinskem prvenstvu in enkrat v pokalu. Po koncu igralske kariere je zaplul v trenerske vode in nekaj časa vodil tudi Maradono, za mnoge ljubitelje nogometa najboljšega nogometaša vseh časov.

"Silvio Marzolini je bil odlična oseba, pravi prvak na nogometnem igrišču kot igralec ali trener. Najlepša hvala, Silvio. Počivaj v miru," je ob smrti Marzolinija zapisal Maradona.

Marzolini je lani doživel možgansko kap, njegovo zdravstveno stanje pa se je nato močno poslabšalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.