Umrl prvi temnopolti košarkar v NBA

Foto: Youtube
Foto: Youtube
V 87. letu starosti je v Crossvillu umrl Earl Lloyd, prvi temnopolti košarkar, ki je zaigral v ligi NBA.
Oglej si celoten članek

Lloyd je prvi nastop v NBA opravil 31. oktobra leta 1950 v dresu ekipe Washington Capitols"Ko je Earl stopil na igrišče na ta znameniti dan, si je upravičeno priboril zgodovinsko mesto v gibanju za človekove pravice in odprl vrata enakosti v ZDA," je dejal predsednik univerze v Zahodni Virginiji - zanjo je igral Lloyd - Brian Hemphill.

Ekipa Capitols je razpadla leta 1951, toda Lloyd je leta 1955 osvojil naslov prvaka z moštvom Syracuse Nationals, kariero pa je po desetih letih končal pri Detroit Pistons.

Ob koncu kariere je bil s skupno 4682 točkami 43. na lestvici strelcev v NBA. V sezoni 1971/72 je bil trener Detroita, leta 2003 pa so ga uvrstili v Naismithovo hišo slavnih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.