Umrl prvi zmagovalec s Ferrarijem

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanska avtomobilistična tovarna Ferrari je sporočila, da je v 90. letu starosti na svojem domu v Buenos Airesu umrl Jose Froilan Gonzalez, voznik, ki je dosegel prvo zmago za ekipo iz Maranella v formuli 1.
Oglej si celoten članek

Gonzalez je 14. julija 1951 v Silverstonu dosegel prvo zmago v zgodovini formule 1 za ekipo iz Maranella, na 26 dirkah je zmagal še enkrat, prav tako v Silverstonu leta 1954.

"Novica o smrti Gonzaleza me je globoko prizadela. Še pred kratkim sva se slišala in se pogovarjala o dirkah in avtomobilih, ki jih je imel tako rad. Izgubili smo velikega prijatelja," je dejal predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo.

Dirkač z vzdevkom El Cabezon je tudi po koncu kariere ohranil stike s Ferrarijem, nazadnje pa je bil gost ekipe na dirkališču prav v Silverstonu pred dvema letoma, ko je sedanji zvezdnik rdeče ekipe Fernando Alonso na ekshibicijski vožnji preizkusil Argentinčev zmagoviti bolid 375 F1 iz leta 1951.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.