Umrl svetovni prvak z Anglijo

Foto: Profimedia sveča
Nogometni svet je zavit v črno.
Oglej si celoten članek

V 86. letu starosti je po dolgi bolezni umrl nekdanji angleški nogometni reprezentant Jack Charlton, je danes sporočil njegov nekdanji klub iz Leedsa.

Charlton je bil član zmagovite angleške reprezentance na svetovnem prvenstvu 1966, ko je na finalni tekmi na slovitem Wembleyju po podaljšku premagala tedaj Zahodno Nemčijo s 4:2.

Jack Charlton, starejši brat še bolj slovitega Bobbyja Charltona, je za angleško izbrano vrsto odigral 35 tekem in dosegel šest golov. Na klubski sceni je igral le za Leeds, v dresu tega kluba je osrednji branilec odigral kar 773 tekem, kar je absolutni klubski rekord.

Po koncu kariere je bil trener Middlesbrougha, Sheffielda Wednesdayja in Newcastla, med letoma 1986 in 1996 pa tudi selektor Irske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.