Umrl velikan jugoslovanskega športa

Foto: Profimedia sveča plamen
Poslovila se je športna legenda.
Oglej si celoten članek

V 67. letu starosti je v Banjaluki umrl legendarni jugoslovanski boksar Marijan Beneš, ob Mateju Parlovu bržkone najbolj prepoznavno boksarko ime na področju nekdanje skupne države, so potrdili člani njegove družine.

Beneš, ki je imel Alzheimerjevo bolezen, je zadnje mesece preživel v bolnišnici, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Beneš, ki je kariero sklenil leta 1983, je bil štirikrat prvak Jugoslavije, devetkrat prvak Bosne in Hercegovine, zmagal pa je tudi na številnih revialnih dvobojih. V 299 borbah je doživel vsega 16 porazov.

V mednarodnem merilu je največji uspeh dosegel z naslovom evropskega prvaka leta 1973 v Beogradu, nato pa je šel med profesionalce in tudi tam leta 1979 postal evropski prvak.

Bil je tudi ljubljenec publike, ki se je neustrašno lotil vsakega tekmeca in pri tem tvegal tudi poškodbe, poroča Hina. In prav po težki poškodbi je pred 35 leti končal športno pot.

Beneš se je leta 1951 rodil v Beogradu, otroštvo nato preživel v Tuzli, s 16 leti pa se je preselil v Banjaluko in v tamkajšnjem boksarskem klubu razvil svoj talent.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:13 5. September 2018.

    Živel je v sosednjem bloku. Otroci smo ga poznali po tem, da je vozil drugačen (boljši) avto, sicer ni izstopal.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.