Umrl velikan slovenske košarke

Foto: Profimedia košarkarska žoga
Poslovil se je eden ključnih mož za razvoj in promocijo košarke na sončni strani Alp.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek je v 92. letu starosti umrl Peter Breznik, ki je bil zadnji še živeči od ustanoviteljev Košarkarske zveze Slovenije (KZS), so danes sporočili s KZS. Slednja prav letos praznuje 70-letnico.

Peter Breznik je v košarki deloval kot eden prvih slovenskih igralcev, trenerjev in sodnikov ter eden izmed ustanoviteljev Košarkarske zveze Slovenije. Od leta 1950 do 1961 je bil njen generalni sekretar, od leta 1967 do 1978 predsednik KZS, bil pa je tudi predsednik predsedstva Košarkarske zveze Jugoslavije. Breznik je bil od leta 2010 častni član KZS, ki je največja nagrada zveze.

Foto: Saša Despot 70 let KZS

Prav tako je bil Breznik tudi častni član Združenja košarkarskih trenerjev Slovenije. Priznanje je prejel za posebne zasluge kot uspešen trener v začetnem obdobju košarke v Sloveniji in vodilni funkcionar pri slovenski in jugoslovanski košarkarski zvezi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.