Umrl veljak slovenskih smučarskih skokov

Foto: EPA planica skakalec velikanka
Slovenija je izgubila velikega strokovnjaka.
Oglej si celoten članek

V sedeminsedemdesetem letu starosti je v nedeljo po dolgi bolezni preminil Ludvik Koprivšek, poročajo slovenski mediji. V sedemdesetih letih je bil prvi poklicni smučarski skakalni trener v SSK Iliriji v Ljubljani, kjer so bili vzgojeni številni zvezniki na čelu s Primožem Ulago, Miranom Tepešem, Vasjo Bajcem in Matjažem Debelakom.

Pozneje se je odlikoval kot pomočnik glavnega trenerja in za tem tudi kot glavni trener v nekdanji Jugoslaviji, ko je ekipa osvajala prve medalje na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih.

"Luka" Koprivšek je bil nekdanji odlični skakalec v vodo in ljubiteljski smučarski skakalec. Bil je tudi glavni trener slovenske reprezentance v nordijski kombinaciji in je dolga leta deloval v strokovnem vodstvu skakalnih reprezentanc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.