Umrla ameriška športna legenda

Foto: Profimedia
Preminil je legendarni podajalec Green Baya, Bart Starr.
Oglej si celoten članek

V 86. letu starosti je umrl legendarni podajalec ameriškega nogometa Bart Starr, ki je bil temelj dinastije Green Bay Packers v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, so sporočili iz omenjene ekipe. Starr je bil tudi najkoristnejši igralec prvih dveh finalov lige NFL.

Starr, ki je septembra 2014 preživel močan infarkt, je z Green Bayem osvojil pet naslovov prvaka, in sicer v letih 1961, 1962, 1965, 1966 in 1967.

"Medtem ko bo vedno znan po svojih uspehih, ki jih je v 16 letih kot podajalec doživel z Green Bayem, pa je njegova resnična zapuščina to, da je bil vedno spoštljiv, skromen in radodaren," je njegova družina zapisala v sporočilu za javnost.

Pet naslovov v sedmih letih, katerih glavna tvorca sta bila Starr in trener Vince Lombardi, je še vedno najboljši učinek ekipe v tako dolgem obdobju v zgodovini NFL.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.