Umrla je športna legenda nekdanje skupne države

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanja svetovna in evropska rekorderka je umrla v bolnišnici v Beogradu.
Oglej si celoten članek

 V 73. letu starosti je v Srbiji umrla ena najboljših atletinj nekdanje Jugoslavije Vera Nikolić, poročajo beograjski mediji. Nekdanja svetovna in evropska rekorderka na 800 m je konec januarja utrpela možgansko kap, kot poroča Tanjug, pa je bila nato v slabem zdravstvenem stanju v umetni komi v bolnišnici v Beogradu.

Nikolićeva se je rodila leta 1948 v vasi Grabovac pri Despotovcu in je bila članica kluba Morava iz Ćuprije. Pri 16 letih se je uvrstila v jugoslovansko reprezentanco in kmalu zatem osvojila naslov balkanske prvakinje.

Evropska prvakinja je postala leta 1966 v Budimpešti in še pet let pozneje v Helsinkih. Z evropskih prvenstev ima tudi bron. Leta 1972 je bila na olimpijskih igrah peta.

Svetovni rekord v teku na 800 m je držala tri leta, od leta 1968 do 1971. Večkrat je prejela nagrado za najboljšo športnico takratne Jugoslavije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.