Umrla košarkarska legenda

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Košarkarska zveza Slovenije je tej legendi podelila posebno nagrado.
Oglej si celoten članek

V 81.letu starosti je preminila Sonja Mrak Šporar, prva slovenska košarkarska reprezentantka nekdanje Jugoslavije. Od leta 1956 je za reprezentanco odigrala 60 tekem, nastopila je na evropskem prvenstvu v Pragi in Sofiji ter dvakrat na svetovnem prvenstvu v Rusiji in Peruju. Športno pot je začela leta 1954 v ekipi Olimpije in v njej igrala 18 let.

Bila je ena najvišjih igralk tedaj v Evropi, tudi zaradi svojih sposobnosti in kvalitete pa je bila ena osrednjih košarkaric nekdanje Jugoslavije. Bila je igralka generacije, ki je utirala pot slovenski ženski košarki in močno zaznamovala njen razvoj.

Leta 2010 je za izjemen prispevek k razvoju slovenske košarke prejela nagrado Košarkarske zveze Slovenije.

Magazin To so lepotičke, ki jih ljubijo naši košarkarji

Komentar Nisem šel na finalno tekmo v Turčijo in ni mi žal!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.