Umrla najmlajša dobitnica olimpijske smučarske medalje

Foto: Profimedia Traudl Hecher je umrla v 80. letu starosti.
Foto: Profimedia Traudl Hecher je umrla v 80. letu starosti.
Smučarska scena naših severnih sosedov je v znamenju žalovanja.
Oglej si celoten članek

V 80. letu starosti je umrla Traudl Hecher, nekdanja smučarka z dvema osvojenima olimpijskima medaljama, poroča OE24.

Njena družina je sporočila, da je športnica umrla 10. januarja. Njen pogreb bo 20. januarja v cerkvi sv. Barbare v Schwazu.

Traudl Hecher je leta 1960, pri zgolj šestnajstih letih, na olimpijskih igrah v Squaw Valleyu osvojila bronasto medaljo v smuku. Gre za svojevrsten rekord. Uspeh je ponovila štiri leta kasneje v Innsbrucku.

Dosegla je več kot 50 zmag na mednarodnih tekmah, na seznamu uspehov ima tudi zmago s slovite proge v Kitzbühlu. Svojo kariero je sklenila pri zgolj štiriindvajsetih letih.

Traudl Hecher je v zakonu s Tonijem Görglom rodila tri otroke. Njen sin Stephan je zmagal na dveh tekmah svetovnega pokala, bolj znana hčerka Elisabeth pa na sedmih. Slednja je leta 2011 v Garmisch-Partenkirchnu osvojila naslov svetovne prvakinje v superveleslalomu in smuku.

vrhunski smučar Še en dobitnik globusa ne zmore več: Prišel je čas, da se upokojim

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.