Umrla športna legenda, ki je premikala mejnike

Foto: Wikipedia Ruth Fuchs.
Foto: Wikipedia Ruth Fuchs.
V Nemčiji žalujejo za izjemno športnico. Na vrhuncu kariere je bila praktično nepremagljiva.
Oglej si celoten članek

Danes zjutraj je na univerzitetni kliniki v Jeni v starosti 76 let umrla nekdanja nemška atletinja Ruth Fuchs, ki je v karieri izgubila le tri tekme v metu kopja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dvakratna olimpijska zmagovalka je bila prva ženska, ki je kopje vrgla prek šestdeset metrov daleč.

"Ženska z železno roko", kot so imenovali nemško športnico, je bila olimpijska prvakinja na igrah v Münchnu leta 1972 in štiri leta pozneje v Montrealu.

Najboljša metalka kopja na svetu je ob koncu tekmovalne športne kariere, ki je trajala med letoma 1967 in 1980, s šestim, svojim zadnjim svetovnim rekordom, za štiri centimetre zgrešila mejo 70 metrov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.