Union Olimpija pripeljala še Bubnića

Foto: ABA
Foto: ABA
Union Olimpija se je dogovorila za enoletno sodelovanje s hrvaškim krilnim igralcem s slovenskim potnim listom Draženom Bubnićem. Leta 1986 rojeni košarkar je v lanski sezoni nastopal za domžalski Helios in v ligi Telemach dosegal povprečno nekaj več kot 10 točk in 5 skokov. Podobno statistiko je imel v ligi ABA.
Oglej si celoten članek

Dražen Bubnić, leta 1986 rojeni košarkar, je v lanski sezoni nastopal za domžalski Helios in v ligi Telemach dosegal povprečno nekaj več kot 10 točk in 5 skokov. Podobno statistiko je imel v ligi ABA.  "Dražen Bubnić je že izkušen igralec, ki ga dobro poznamo s slovenskih parketov. Je vsestranski igralec, ki ga odlikuje predvsem delavnost, njegovo košarkarsko znanje ni sporno, ima soliden met in napreduje iz sezone v sezono. Verjamem, da bo Buba dobro pomagal nosilcem naše ekipe v vseh tekmovanjih, kjer nastopamo," je o novem igralcu dejal trener Sašo Filipovski.

Bubnić je svojo košarkarsko pot začel v klubu Hermes Analitica v Zagrebu, kjer je igral prve tri sezone. V tem času je nastopil tudi na EP U20 leta 2006 v Izmirju za hrvaško reprezentanco. V povprečju je dosegal 5 točk na tekmo. Sledila je njegova selitev v Slovenijo, kjer je kariero začel pri Geoplinu Slovanu v sezoni 2007/08. Hitro je sledila tudi pridobitev slovenskega državljanstva. Že v istem košarkarskem letu je prestopil v Elektro Esotech, kjer je v povprečju dosegal nekaj več kot 10 točk na tekmo. V naslednji sezoni je odšel v Koper in nato v Zlatorog, kjer je bil v sezoni 2009/10 eden izmed nosilcev igre s povprečjem 14,2 točke in 5,7 skoka na tekmo. Dobre igre so opazili v domžalskem Heliosu, kjer jih je okrepil za naslednji dve sezoni. V košarkarskem letu 2011/2012 je v ligi ABA dosegal povprečje 10,2 točke in 4,2 skoka na tekmo, v slovenskem prvenstvu pa 12,6 točke in 5 skoka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.