United z novim nakupom ruši rekorde

Foto: Profimedia
Manchester United je po nakupu Daniela Jamesa iz Crystal Palacea pripeljal drugo letošnjo okrepitev. Aaron Wan-Bissaka, za katerega so odšteli 55 milijonov evrov, postaja najdražji desni bočni branilec ter peti najdražji Unitedov nakup vseh časov.
Oglej si celoten članek

Po poročanju otoškega BBC-a naj bi Manchester United opravil še drugi nakup v poletnem prestopnem roku. Za 55 milijonov evrov naj bi iz Crystal Palacea pripeljali 21-letnega mladega angleškega reprezentanta, Aarona Wan-Bissako.

Desni bočni branilec bo tako druga letošnja Unitedova okrepitev po valižanskem krilnem igralcu Danielu Jamesu, še enemu enaindvajsetletniku, za katerega je United Swanseaju odštel 16,5 milijonov evrov.

Foto: Profimedia Aaron Wan-Bissaka

Nakup Wan-Bissake vreden 55 milijonov evrov je peti najvišji v klubski zgodovini. Pred mladim Angležem so zgolj Paul Pogba, Romelu Lukaku, Angel Di Maria in Fred.

Wan-Bissaka bo postal tudi najdražji desni bočni branilec vseh časov, saj bo za 2 milijona evrov presegel prestop Kylea Walkerja iz Tottenhama v Manchester City.

Mladi angleški reprezentant, ki je otrok Crystal Palacea, a že od malih nog navija za Manchester United, bo pri Rdečih vragih zaslužil desetkrat toliko kot pri Palaceu, saj bo njegova tedenska plača znašala 100.000 evrov.

Wan-Bissaka je sicer v Premierligi in članski ekipi debitiral 25. februarja 2018 na tekmi Crystal Palacea proti Tottenhamu. Do konca sezone je zbral sedem nastopov, v letošnji sezoni pa je postal redni član prve postave ter bil pravo odkritje sezone ter eden izmed najboljših desnih bočnih branilcev v ligi. V Premierligi je nastopil na 35 tekmah ter si z odličnimi nastopi priboril tudi mesto v mladi angleški izbrani vrsti.

Wan-Bissaka bo vsekakor predstavljal izjemno okrepitev za ekipo Olea Gunnara Solskjaera, ki se že leta muči s pozicijo desnega bočnega branilca. Antonio Valencia je bil vse prepogosto poškodovan, medtem ko  Ashley Young niti nikoli ni bil pravi branilec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.