Upal na čudež, tako se je razpletlo

Foto: EPA
Foto: EPA
Rekorder po števili zmag na tekmah za svetovni pokal (53) Gregor Schlierenzauer je pripravljen za nastop na svetovnem prvenstvu v Lahtiju.
Oglej si celoten članek

Komaj dva tedna po padcu v kvalifikacijah pred tekmo svetovnega pokala v Oberstdorfu je Gregor Schlierenzauer pripravljen za napad na odličja v finskem Lahtiju.

Šestkratni svetovni prvak je na nemški letalnici utrpel poškodbo notranje vezi desnega kolena, zato se je v tednih pred svetovnim prvenstvom posvetil intenzivnemu treningu in okreval do te mere, da je skupaj z ostalimi avstrijskimi reprezentanti lahko potoval v Lahti.

''Če ne bi imel takšne podpore, bi se bilo nemogoče vrniti tako hitro. Rad bi se zahvalil vsem. To ni bil čudež, ampak trdo delo in sreča, da nisem utrpel hujše poškodbe. Treningi so potekali dobro, tako da je nastop na svetovnem prvenstvu na dosegu roke. Bomo videli, kako bo na treningih v Lahtiju. Zagotovo se veselim, da bom lahko sodeloval,'' je sporočil Tirolec, ki si je kljub črnim napovedim vendarle izboril vstopnico za Lahti.  

Zeleno luč mu je v ponedeljek prižgal trener Heinz Kuttin, njegov agent Hubert Neuper pa je sporočil: ''Priprave se končane. Test misiče in kolena je bil uspešen.''

Schlierenzauer je na svetovnih prvenstvih osvojil kar 11 kolajn, in sicer štiri posamične, šest ekipnih in eno v mešani konkurenci.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.